A film a Bauhaus mint társadalmi utópia kialakulását, bukását és az újrakezdés izgalmas történetét mutatja be. De egyben a jelenben érvényes szociális és művészeti projektekről is szól, amelyek köthetőek a Bauhaus történetéhez. A film azt a ma is érvényes kérdést feszegeti, hogy hogyan szeretnénk élni és hogyan képzeljük el a jövőnket.


A RENDEZŐKRŐL
Niels Bolbrinker (1951, Hamburg) a hamburgi Képzőművészeti Egyetemen tanult fényképezést és filmet. 1983 óta dolgozik operatőrként és rendezőként dokumentumfilmes területen. Több nemzetközi díjat kapott munkájáért. Első játékfilmje, amit szintén a Bauhausról forgatott, Liliane Stewart-díjat nyert a montréali FIFA filmfesztiválon mint legjobb dokumentumfilm.
A Filmnapokon korábban bemutatott filmje a Bauhaus – Modell és mítosz.

Thomas Tielsch (1953, Lörrach) 2001-ben alapította a Filmtank nevű cégét, amely azóta közel 80 kiváló minőségű, nemzetközi és díjnyertes dokumentumfilmet gyártott. A legtöbb projektet európai koprodukciós partnerekkel (pl. Bulgária, Spanyolország, Finnország), műsorszolgáltatókkal és a filmalapokkal valósítják meg. A Filmtank produkciós iroda számos nemzetközi díjban részesült.

Photo: Sabine Hackenberg